Hoe koppel ik mijn Gmail-account aan GetMyInvoices?

Hieronder vindt u instructies om uw Gmail-account en GetMyInvoices te koppelen.

Stap 1: IMAP inschakelen

1. Open Gmail op uw computer
  2. Klik op ‘Instellingen’ in de rechterbovenhoek
  3. Klik op “Instellingen”
  4. Klik op het tabblad “Doorsturen en POP / IMAP”
  5. Klik in de sectie “IMAP-toegang” op “IMAP inschakelen”
  6. Klik op “Wijzigingen opslaan”

Stap 2: Stel app-specifiek wachtwoord in

Als u Google 2FA gebruikt, moet u een app-specifiek wachtwoord instellen voor de link naar GetMyInvoices. U kunt hier hulp vinden om u aan te melden en de volgens de Google-app-wachtwoorden te maken.

Stap 3: Koppel GetMyInvoices aan Gmail

Meld u aan bij uw GetMyInvoices-account. Navigeer met uw cursor naar uw accountnaam – in het onderste veld heeft u de optie om een e-mailaccount via IMAP als volgt te koppelen:

1. E-mailadres: johnsampleson@nullgmail.com
  2. Gebruikersnaam (kan verschillen van e-mailadres, is te vinden in Gmail in uw instellingen)
  3. Voer wachtwoord in (als u een app-specifiek wachtwoord instelt voor GetMyInvoices, gebruik dat wachtwoord)
  4. Voer voor servernaam “imap.gmail.com” in
  5. SSL vereist: Ja
  6. Poort 993
  7. Verificatie: Normaal
  8. Stel de begindatum in voor het importeren

Hoe koppel ik mijn e-mailaccount aan GetMyInvoices?

Onder “E-mailaccounts” heeft u de mogelijkheid om een Google Mail-account en een IMAP-account te koppelen. Ga hiervoor naar de groene rechthoek op het dashboard en kies “E-mailaccount toevoegen”.

Hoe koppel ik een uitwisselingsaccount aan GetMyInvoices?

GetMyInvoices ondersteunt import via IMAP of GMAIL. U hebt de optie om IMAP op uw uitwisselingsserver te activeren.

Daarna kunt u uw e-mailaccount koppelen aan GetMyInvoices.

Hoe verbind ik een Apple iCloud-e-mailaccount?

Om uw Apple e-mailaccount via IMAP aan GetMyInvoices te koppelen, moet u de volgende stappen uitvoeren:

1. U moet een applicatiespecifiek wachtwoord van Apple verkrijgen
  2. Controleer uw e-mailinstellingen

Nadat de koppeling tot stand is gebracht, importeert GetMyInvoices automatisch facturen van uw Apple e-mailaccount.

Hoe werken importstandaarden?

Met behulp van importstandaarden kunnen documenten die niet automatisch worden herkend door GetMyInvoices worden aangepast met aangepaste importstandaarden. We willen dit graag toelichten met een specifiek voorbeeld.

Als u uw facturen van belastingadviseurs, bijvoorbeeld, per e-mail ontvangt, kunt u voor deze zaak een unieke importstandaard instellen.
Eerst moet u een ongebruikte naam voor een nieuwe standaard invoeren. Sommige leveranciers verzenden hun facturen niet als bijgevoegde PDF, maar de e-mail zelf is de factuur. Vink in die uitzonderlijke gevallen het vakje aan “E-mailtekst is factuur”.

Vervolgens definieert u uw normen. Als de factuur altijd wordt verzonden vanaf het e-mailadres “mytaxconsultant@nulldomain.de“, voert u dat e-mailadres in het veld “Standaardwaarde” in. U kunt het veld “Standaardwaarde 2” gebruiken om een ander woord op te geven dat aanwezig moet zijn in de e-mailreferentie.

Wat gebeurt er met e-mails zonder bijlagen?

Sommige providers sturen elektronische facturen zonder bijlage; in plaats daarvan is de inhoud van de e-mail de factuur. In die gevallen importeert GetMyInvoices de e-mailinhoud en biedt het u de mogelijkheid om het HTML-bestand te converteren naar een PDF. Met name bij Amerikaanse providers is dit vrij vaak het geval.

Hoe vaak worden documenten uit mijn e-mailbox opgehaald?

GetMyInvoices controleert uw e-mailbox elk uur op nieuw binnengekomen e-mails. Omdat de normen die voor import worden gebruikt, dagelijks worden bijgewerkt en uitgebreid, vindt er ook een afstemming plaats van e-mails die al zijn gescand, maar niet zijn geïmporteerd.

Wat is de centrale brievenbus?

Aan elk GetMyInvoices-account wordt een expliciet importadres toegewezen. Via uw e-mailprogramma kunt u e-mails met facturen eenvoudig doorsturen naar uw centrale postbus en de documenten worden automatisch geïmporteerd. Bovendien kunt u uw leveranciers vragen om in het algemeen facturen naar dit centrale e-mailadres te sturen, zodat doorsturen niet nodig is.

Deze functie is niet beschikbaar voor Candis- en FastBill-pakketten.