Start Beheer van documenten Tekstherkenning/OCR handmatig trainen

Tekstherkenning/OCR handmatig trainen

Naast automatische tekstherkenning biedt GetMyInvoices ook de optie om tekstherkenning/OCR handmatig uit te voeren. Deze procedure traint de OCR op de factuurlay-out en past deze automatisch toe op toekomstige facturen.

1. Klik in je account op“Documenten” in het menu aan de linkerkant. Selecteer het gewenste document en klik op het pictogram voor“Document bewerken“.

2. Om het document te kunnen bewerken, moet u ervoor zorgen dat de“beeldweergave” is geactiveerd.

3. Sleep nu met de linkermuisknop een vierkant over de gewenste gegevenswaarde (hier: brutobedrag).

4. Zodra je de muisknop loslaat, wordt er een klein venster geopend. Als je nu op het gewenste veld in de selectie klikt, wordt de geselecteerde waarde daar automatisch ingevoegd. Je kunt de gewenste tekst ook rechtstreeks in het positieveld aanpassen.

5. Klik dan op het kleine pijltje in de knop “Opslaan” en selecteer “OCR opslaan en trainen”. In dit geval worden de herziene gegevens opnieuw naar de tekstherkenning gestuurd en wordt de lay-out getraind voor de toekomst.